- Do momentu wydania książki "365 obiadów" nie było żadnej książki kulinarnej, celowanej do gospodyń domowych - mówi rozmówczyni Michała Piwowarka. - To jest publikacja bardzo praktyczna - pełna porad, logicznie podzielona - dodaje.
Kuchnia koreańska. Jak Marta Dymek oczyszcza lodówkę
Przepisy kulinarne z XIX wieku pisane były trochę inaczej niż współcześnie. Brakuje w nich dokładnych gramatur, a proporcje podane są specyficznym językiem, lub nie podane w ogóle. - Tę książkę trzeba rozszyfrować - podkreśla Gosia Molska.
W książce Ćwierczakiewiczowej znajdziemy też elementy współczesne, jest tu doskonały spis treści - podzielony na miesiące. A co Lucyna Ćwierczakiewiczowa proponuje na październikowe obiady? Jaką potrawę Gosia Molska przyrządziła wraz z Michałem Piwowarkiem? O tym w nagraniu z audycji.