Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Trójka
Kacper Wróblewski 28.02.2019

Jakie pączki można jeść bez wyrzutów sumienia?

– Te pączki nie są smażone w głębokim tłuszczu, tylko pieczone. Powstają z mąki orkiszowej, a do tego mają mało cukru – mówi Katarzyna Pruchnicka. 
Posłuchaj
  • Przepyszne i niskokaloryczne pączki? To możliwe! (A nuż, widelec/Trójka)
Czytaj także

– Te pączki są pyszne. Najlepiej jak są gorące, chociaż nasze babcie zawsze mówiły, że ciepłego ciasta drożdżowego nie powinno się jeść. Nie jest łatwo przygotować te pączki, ale warto poświęcić im czas – opowiada Monika Mrozowska. 

Zapraszamy do wysłuchania audycji, w której zdradzamy przepis na przepyszne pączki! 

***

Tytuł audycji: A nuż, widelec
Prowadzi: Katarzyna Pruchnicka
Gość: Monika Mrozowska (aktorka, autorka przepisu)
Data emisji: 28.02.2019
Czas emisji: 11.36

kw/gd