Czwórka
Marta Grzymkowska
05.10.2015
Marcin Kuc i jego blog "Jaja w kuchni"
Bloger pisze o sobie: "Jestem Marcin. Lubię jeść". Aktualnie bierze udział w konkursie organizowanym w ramach EXPO 2015 , w którym nagrodą jest wyjazd do Mediolanu.
Posłuchaj
-
Marcin Kuc o gotowaniu po staropolsku i o swoim blogu "Jaja w kuchni" (Audycja nr 1/Czwórka)
Czytaj także
Marcin Kuc przekonuje, że kuchnia polska wstaje z kolan, a on stara się ją popularyzować. Konkurs dla blogerów kulinarnych z Polski i Włoch stał się do tego znakomitą okazją. - Trzeba było zrobić cztery dania z polskich produktów. Na śniadanie zaproponowałem boczek smażony na smalcu z dzika, na przystawkę pieczonego gołębia, później stek, a teraz walczę o wyjazd do Mediolanu swoimi racuchami - połączyłem owsiankę i pieczoną dynię - opowiada Kuc.
Bloger podpowiada też, jak ugotować niedrogie danie z wołowiny i próbuje zachęcić słuchaczy Czwórki do jedzenia podrobów.
***
Tytuł audycji: Audycja nr 1
Prowadzi: Mariusz Infulecki, Michał Migała
Gość: Marcin Kuc (autor bloga "Jaja w kuchni")
Data emisji: 5.10.2015
Godzina emisji: 8.00
mg/kul