Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Polskie Radio
Gabriela Skonieczna 20.12.2010

Rogaliki nie tylko na śniadanie

Rogaliki nadziewane serem z bakaliami można podać jako deser, ale i jako dodatek do śniadania. Można je też podjadać między posiłkami. Nadają się do tego doskonale.
Słodkie rogaliki seroweSłodkie rogaliki seroweźr. KAMIS

Niezbędne składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 250 g mielonego białego sera
  • 50 g rodzynek
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • 3 łyżeczki cukru pudru
  • 1 jajo
  • Przyprawa do sernika i mas serowych KAMIS

Ilość: dla 4-6 osób

Czas przygotowania: 40 minut

Ser wymieszać z bakaliami, cukrem, i przyprawą do sernika i mas serowych. Tak przygotowaną masę zawinąć w ciasto francuskie, formując rogaliki. Piec 20 minut w temperaturze 180˚C. Podawać z gorącą konfiturą z malin lub wiśni.

Smacznego!

(gs)