Poznaj kulinarne trendy roku 2016

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2016 14:00
Co się będzie jadło i piło w rozpoczętym właśnie roku. Co będzie modne, o czym powoli będziemy zapominać?
Co i jak będziemy jadać w rozpoczętym niedawno roku?
Co i jak będziemy jadać w rozpoczętym niedawno roku?Foto: pixabay (domena publiczna)

Miody pitne w górę, fine dining w dół. Gin popularny jak piwo, restauracje monokulturowe w natarciu, wina chętniej na kieliszki... O kulinarnych trendach 2016 rozmawiamy z Małgorzatą Mintą, dziennikarką.

***

Na audycję "Droga przez mąkę" - w sobotę (23.01) w godz. 12.00-12.30 - zaprasza Łukasz Modelski.

mm/bch

Zobacz więcej na temat: kuchnia trendy
Czytaj także

Noma. Sekrety najlepszej restauracji świata

Ostatnia aktualizacja: 19.12.2015 12:00
Kopenhaska restauracja słynie nie tylko ze znakomitej kuchni, ale i z bajecznej obsługi. O fenomenie tego lokalu opowiadała w Dwójce Flawia Borawska, młoda kucharka, która odbyła tam staż.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Czy w 2016 polska kuchnia podbije świat?

Ostatnia aktualizacja: 03.01.2016 14:00
- W polskiej gastronomii bardzo wyraźnie widać narodową dumę. Tylko taką kuchnią zbudujemy naszą pozycję na świecie - podsumowała ostatnie 12 miesięcy Justyna Adamczyk, szefowa przewodnika "Gault & Millau".
rozwiń zwiń