– Oprócz książek, które mówią nam, jak mamy jeść, na polskim rynku pojawiło się ostatnio kilka pozycji, które radzą, jak karmić innych, na przykład nasze dzieci – powiedziała dziennikarka kulinarna Małgorzata Minta. Jednak większość księgarskich propozycji dotyczy przepisów dla dorosłych smakoszy.
Dużą szansę na zostanie bestsellerem w Polsce - jak stało się to już na świecie - ma książka kucharska Mireille Guiliano pod tytułem "Francuzki nie tyją". Z Zachodu przywędrowała do nas także "Sztuka dobrego jedzenia" sióstr Melissy i Jasmine Hemsley. Bojkotują one pieczywo, a szczególną rolę w ich poglądach żywieniowych odgrywa... wywar z kości.
A to tylko niektóre z dzieł kulinarnych, które polecaliśmy w audycji.
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadzi: Łukasz Modelski
Gość: Małgorzata Minta (dziennikarka i blogerka kulinarna)
Data emisji: 18.04.2015
Godzina emisji: 11.30
mc/bch