50 twarzy śledzia

Ostatnia aktualizacja: 21.12.2019 10:30
To oczywiście liczba zaokrąglona, bo trudno określić, ile tak naprawdę wersji tej ryby istnieje. Różne ciekawostki, tajemnice i przepisy związane ze śledziem w "Drodze przez mąkę" przybliżyli Marta Sawicka-Danielak i Gieno Mientkiewicz.
Audio
  • Marta Sawicka-Danielak i Gieno Mientkiewicz o najlepszym przepisie na śledzia (Droga przez mąkę/Dwójka)
Dania ze śledziem często goszczą na Bożonarodzeniowym stole.
Dania ze śledziem często goszczą na Bożonarodzeniowym stole.Foto: Shutterstock.com/Chudovska

Marta Sawicka-Danielak to współautorka książki "Ambasada śledzia", a Gieno Mientkiewicz jest pomysłodawcą Nocy Śledziożerców. Cóż to takiego? O tym w audycji.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadzi: Łukasz Modelski

Data emisji: 21.12.2019

Godzina emisji: 10.30

at

Czytaj także

Dobry zakwas pozytywnie wpłynie na mózg

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2019 14:34
- Zakwas to bardzo poważna sprawa. Najnowsze badania pokazują, że z zakwasem nie ma żartów - mówił w Dwójce fizyk i kucharz Grzegorz Łucki.
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Nienasycone". Kulinarne portrety niezwykłych kobiet

Ostatnia aktualizacja: 11.12.2019 21:22
Gośćmi "Drogi przez mąkę" były Klaudia Iga Péres i Marianne Pfeffer Gjengedal - autorki książki "Nienasycone. 14 sławnych kobiet i 99 stylowych przepisów".
rozwiń zwiń