Mleczne skarby. Sery i ich tajemnice

Ostatnia aktualizacja: 28.07.2016 15:13
Co to jest podpuszczka, czy w Polsce produkuje się sery dojrzewające? O tym m.in. porozmawiamy w audycji "Droga przez mąkę"
Na świecie istnieje ok. 4000 gatunków serów
Na świecie istnieje ok. 4000 gatunków serówFoto: Glow Images/East News

Naszym gościem będzie Gieno Mientkiewicz, propagator i edukator serowarstwa w naszym kraju.

***

Na audycję "Droga przez mąkę" zapraszamy w sobotę (30.07) w godz. 10.00-10.30. Program poprowadzi Łukasz Modelski.

bch/jp

Zobacz więcej na temat: kuchnia kulinaria mleko
Czytaj także

"Ośmiorniczki, czyli elita na widelcu". Władza od kuchni

Ostatnia aktualizacja: 25.06.2016 12:00
W "Drodze przez mąkę" spotkaliśmy się z Konradem Lassotą, autorem książki "Jak podsłuchałem system. Ośmiorniczki, czyli elita na widelcu".
rozwiń zwiń
Czytaj także

Prażuchy i zupełnie inne ciasta

Ostatnia aktualizacja: 11.07.2016 13:00
Proziaki, buchciki, brytwaniaki, popierduchy -  o słonych wypiekach z różnych regionów Polski na antenie Dwójki opowiadał szef kuchni Gien Mientkiewicz.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Szalone małże płyną do Polski. Smaki prosto z Chile

Ostatnia aktualizacja: 24.07.2016 12:00
- Oczywiście wino, owoce morza, owoce suszone. Ale są też produkty mniej oczywiste - wyliczała Katarzyna Kaźmierska z Ambasady Republiki Chile w Warszawie, opowiadając o kuchni chilijskiej.
rozwiń zwiń