Przedwojenne przepisy kuchni żydowskiej

Ostatnia aktualizacja: 29.11.2020 11:49
W związku z ukazaniem się w Polsce książki "Dietojarska kuchnia żydowska" mówiliśmy w audycji o jej autorce - Fani Lewando.
Okładka książki
Okładka książkiFoto: Mat. promocyjne

Posłuchaj
22:26 Dwójka Droga przez mąkę 29.11.2020.mp3 Wokół "Dietojarskiej kuchni żydowskiej" Fani Lewando (Droga przez mąkę/Dwójka) 

Losy urodzonej we Włocławku żony wileńskiego kupca, która w okresie międzywojennym prowadziła w Wilnie popularną restaurację, przybliżaliśmy wraz z z Małgorzatą Mintą - dziennikarką, blogerką i autorką książek.

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 29.11.2020

Godzina emisji: 11.00​

Czytaj także

"Chleb i okruszki" - czyli jak połknąć piekarniczego bakcyla

Ostatnia aktualizacja: 24.11.2020 17:20
Wiele osób chciałoby, a boi się piec chleb. Eliza Mórawska-Kmita przekonuje, że nie ma się czego bać, trzeba próbować, zaufać intuicji, a najlepiej zacząć od bułek na drożdżach.
rozwiń zwiń