Kulinarne cuda i horrory Polaków za granicą Co lepsze: lody czosnkowe z Kalifornii czy krewetkowo-ananasowe z Tajwanu? Za jakimi potrawami tęsknimy, a jakich wolelibyśmy nie spotkać w rodzimym menu? Zobacz więcej na temat: Kalifornia mieszkanie Monachium Tajwan
Wiedźmin powrócił w wielkim stylu Druga część Wiedźmina była jedną z najbardziej oczekiwanych gier roku. Kontynuacja przygód Geralta na podstawie książek Andrzeja Sapkowskiego osiągnęła sukces już w dniu premiery. Zobacz więcej na temat: bigos
Recenzja Wiedźmina 2. Biały Wilk powrócił w wielkim stylu Druga część Wiedźmina była jedną z najbardziej oczekiwanych gier roku. Kontynuacja przygód Geralta na podstawie książek Andrzeja Sapkowskiego osiągnęła sukces już w dniu premiery. Zobacz więcej na temat: bigos wilk
Szparagi – instrukcja obsługi Bywa, że ich nie zauważamy, a bardzo krótki sezon (maj-czerwiec) pomaga nam zapomnieć o ich istnieniu na dobre. Tymczasem, szparagami można zachwycić i dotrzeć do serca każdego, kogo posadzimy przy wiosennym stole. Żeby tak się stało, podam kilka prostych rad, jednym słowem instrukcję obsługi szparaga. Zobacz więcej na temat: szparagi warzywa
Szparagi – na zdrowie! Szparagi są pierwszymi gruntowymi warzywami. Dzięki nim wiemy, że wiosna jest w pełni i już niedługo na naszych stołach zagoszczą kolejne bogate w witaminy przysmaki. Zobacz więcej na temat: przemiana materii szparagi warzywa witaminy
Szparagi z szynką parmeńską Idealna przystawka. Tak podane szparagi zaostrzą apetyt przed daniem głównym. Zobacz więcej na temat: przystawki szparagi szynk szynka
Salon kolacyjny Idea spotkań w salonie kolacyjnym polega na gotowaniu w zaciszu domowym dla przyjaciół. Zobacz więcej na temat: POLSKA Grażyna Wielowieyska Włochy
Sok z ananasa w kotletach, czyli gotowanie na Pikniku Naukowym Jak sprawić, by kotlety schabowe były kruche bez konieczności rozbijania ich tłuczkiem przed smażeniem? Wstrzyknąć do mięsa sok z ananasa – przekonuje Magda Śliwka z Instytutu Cervantesa, który zadebiutuje w tym roku na Pikniku Naukowym. Zobacz więcej na temat: Piknik Naukowy kotlet schabowy schabowy POLSKA kuchnia hiszpańska
Szczaw koński na dziko, czyli warsztaty kulinarne na wsi Jest doktorem biologii, który kilkanaście lat temu porzucił życie miejskiego naukowca i wyjechał na wieś. Teraz prowadzi warsztaty kulinarne z rozpoznawania i przyrządzania roślin, które dla niewprawionego oka i podniebienia są jedynie chwastami. Zobacz więcej na temat: POLSKA Facebook Ewelina Karpacz-Oboładze Krosno
"Dzikie gotowanie" - reportaż Eweliny Karpacz-Oboładze Wtorek, 17 maja, godzina 18.15, Program 3. <br> Spotkanie z prowadzącym i uczestnikami "Dzikich warsztatów gotowania" Zobacz więcej na temat: Ewelina Karpacz-Oboładze reportaż
Gotowanie to sztuka - mówi reżyser filmu "El Bulli" (wideo) Danie z sześcianu lodu, parmezanowy kryształ, koktajl z oleju – tych dań można spróbować tylko w restauracji "El Bulli". Jak powstają wyjątkowe eksperymenty kulinarne, pokazuje obraz Gereona Wetzela, który prezentowany był na "Planete Doc". Zobacz więcej na temat: FILM koktajl katalonia dzieła sztuki
Blackmetalowy mistrz kuchni! Strona veganblackmetalchef.com oferuje kulinarne wideo-przepisy. Podkładem muzycznym jest mroczna odmiana metalu. W ciągu 7 dni filmik z pierwszą instrukcją obejrzało 800 tysięcy osób. Zobacz więcej na temat: kulinaria pieczeń Piosenka z okienka youtube
W krainie troli i diabłów morskich Dla druidów Bretania była Jerozolimą i Mekką. To kraina legend i paskudnie złośliwych troli. I oczywiście - nie znają tam fasolki po bretońsku. Zobacz więcej na temat: boczek Bretania fasolka po bretońsku Jerozolima Marek Brzeziński naleśniki
Kucharski zaklinacz czasu - Nic tylko porwać tę książkę, pędzić na jakiś bazarek i gotować - mówi Michał Nogaś polecając "Fotografia smaku" w Trójkowym Znaku Jakości. Zobacz więcej na temat: Andrzej Wajda grzanki Krzysztof Zanussi obiad
Kurczak po Andegaweńsku Tours, obok Angers, to jedno z głównych miast krainy nad Loarą, słynącej ze wspaniałych zamków, doskonałych, białych win i świetnego jadła. Zamki zachwycają architekturą i czarem renesansowej atmosfery, kuchnia przyjemnie dogadza naszemu podniebieniu a wędrówka szlakiem winnic to przygoda jedyna w swoim rodzaju. Zobacz więcej na temat: boks Marek Brzeziński oliwa z oliwek pieczarki
Polska kuchnia nie dla Bony - Kuchnia staropolska była niezwykle kolorowa, silna w smakach. Była nie do zjedzenia na przykład dla francuskich posłów i Włochów, którzy przyjechali z Boną – twierdzi Wojciech Nowicki, krytyk kulinarny. Zobacz więcej na temat: POLSKA Włochy Dariusz Bugalski I wojna światowa