- Kuba Przeździecki jest kucharzem amatorem. Jako Coocharz publikuje w sieci przepisy i dzieli się inspiracjami.
- Krok po kroku przedstawia polecane przez siebie dania i sprawdzone patenty na ich przygotowanie.
- Gotuje szybko, prosto, smacznie i dla każdego. Proponuje kanapki, ciastka, mięsa, ale też bezmięsne steki z kalafiora i gofry "jak znad morza".
Pasja, która wzięła się od liczenia kalorii
- Staram się robić takie rzeczy, które każdy jest w stanie odtworzyć. Staram się, żeby przygotowanie dania nie zajęło więcej niż pół godziny, ale proponuję też moje słynne sześciogodzinne ragoût, które gotuje się pół dnia - opowiada gość Czwórki. - Moje hobby wzięło się od liczenia kalorii. Ponieważ chciałem mieć to pod kontrolą, musiałem sam zacząć gotować. Przez rok jadłem kurczaka z ryżem, którego przyrządzałem na kilka sposobów.
Jedzenie oczami
Dania wymyśla w nocy, kiedy nie może spać. W tej chwili na liście potraw do zrobienia ma prawie sto pozycji. Wraz z sezonowymi produktami dochodzą nowe przepisy. I to nimi dzieli się w pierwszej kolejności. - Trudno jest mi wyliczyć, ile czasu zajmuje przygotowanie jednej kulinarnej rolki na TikToka. Mniej więcej wygląda to tak, że czas przygotowania dania mnożę przez cztery. Dbam o estetykę moich filmów, ale też im bardziej się staram, tym gorzej mi to wychodzi - śmieje się rozmówca Jeremiego Angowskiego.
Przepis na Kanapkę z Kurczakiem z POPEYE'S | COOCHNIA | Coocharz
Sprawdź też:
Do pięciu razy omlet
- Kiedyś bardzo często robiłem omlety na słodko. Wpadłem na nowy, ciekawy pomysł, który kilkukrotnie mi nie wychodził, ale mimo to postanowiłem wrzucić filmik z moimi podejściami, żeby pokazać odbiorcom, że w kuchni nie zawsze wszystko wychodzi. - podkreśla Kuba Przeździecki.
BOLOGNESE, na które poczekasz pół dnia | COOCHNIA | Coocharz
Kulinarne lifehacki Coocharza
-
Mise en place: zanim zaczniesz gotować przygotuj sobie wszystkie składniki.
-
Umiejętnie korzystaj z soli, doprawiaj stopniowo każdy element potrawy
-
Używaj ostrych noży. Dużo łatwiej i przyjemniej się z nich korzysta i trudniej się skaleczyć
Coocharz i Jeremi Angowski w Czwórce.
Najciekawci blogerzy kulinarni ze świata
Inspiracji szuka w sieci i w życiu. Podgląda kanały zagranicznych twórców takich jak Joshua Weissman i Babish, ale większość dań wymyśla sam. - Oczywiście nie dotyczy to klasyków, bo trudno wymyślić od nowa bułkę do burgera. Ale sprawdzam różne przepisy, analizuję je i w miarę możliwości staram się dorzucić coś od siebie - przyznaje bloger.
17:29 CZWÓRKA Pierwsze slysze - kucharz 12.07.2023.mp3 Co Coocharz serwuje w sieci? Rozmowa z Kubą Przeździeckim (Pierwsze słyszę/Czwórka)
***
Tytuł audycji: Pierwsze słyszę
Prowadzi: Jeremi Angowski
Gość: Jakub Przeździecki (kucharz, twórca kanału Coocharz na TikToku)
Data emisji: 12.07.2023
Godzina emisji: 8.15
kul