Czwórkowy gość wychowywał się w domu polsko-francuskim. Jego mama dbała, by polskość była w domu - nie brakowało pierogów czy serników. Jego rodzice też dużo rozmawiali o gotowaniu, celebrowali wspólne posiłki. Tę domową tradycję dziś pielęgnuje David, chętnie organizując warsztaty i szkolenia kulinarne, włączając się także w akcję Food Revolution Day, który przypada 20 maja.
- Ta akcja ma na celu przekonanie do wspólnego gotowania, celebrowania go, do robienia tego na co dzień, a nie tylko od święta, czy właśnie 20 maja - mówi gość Czwórki. - Tę akcję zapoczątkował 7 lat temu brytyjski szef kuchni Jamie Oliver.
David Gaboriaud pokazuje co zrobić, by nie marnować jedzenia i zdradza przepis na syte, pożywne i zdrowe śniadanie.
***
Tytuł audycji: "Dzień Kobiet"
Prowadzą: Katarzyna Dydo i Aleksandra Jasińska
Gość: David Gaboriaud (kucharz)
Data emisji: 13.05.2016
Godzina emisji: 9.00
pj/kul