Szlakiem nadmorskich smażalni ryb

Ostatnia aktualizacja: 10.08.2015 11:55
Tematem przewodnim audycji "Efekt: WOW" będą nadmorskie przysmaki. Co możemy znaleźć w menu restauracji i barów nad Bałtykiem?
Pyszne dania z owoców morza to specjalność wielu nadbałtyckich restauracji.
Pyszne dania z owoców morza to specjalność wielu nadbałtyckich restauracji.Foto: Glowimages/East News

Szlakiem bałtyckich smażalni ryb i innych ciekawych kulinarnych miejsc przez cały tydzień podążała reporterka Czwórki, Marta Hoppe. W przygotowanych przez nią materiałach usłyszymy, czy w nadmorskich restauracjach i barach dostaniemy tak naprawdę świeżą i zdrową rybę. Dowiemy się także, czy jeśli znudzi nam się ryba, możemy liczyć na inne przysmaki kuchni np. kaszubskiej.

***

Na "Efekt: WOW" zapraszamy we wtorek (11.08) w godz. 16.00-18.00. Audycję prowadzi Kuba Marcinowicz.

kd/mg

Czytaj także

Menu na upalne dni - ostre przyprawy i lemoniada

Ostatnia aktualizacja: 04.08.2014 11:20
Żar leje się z nieba, kawałek cienia jest na wagę złota - tak upalnego lata już dawno w Polsce nie było. Jakie potrawy i które smaki orzeźwią nas najbardziej?
rozwiń zwiń
Czytaj także

Restauracje od kuchni. "Wszystko psuje serwis"

Ostatnia aktualizacja: 05.08.2015 16:30
- Pracodawcy wolą zatrudniać niedoświadczonych pracowników sezonowych. Tymczasem w restauracji liczy się nie tylko smak potraw, ale też wykwalifikowana obsługa - przekonują blogerzy kulinarni i barmani.
rozwiń zwiń