Do podstawowych zasad odpowiedniego żywienia należy używanie jak najmniej przetworzonych produktów.
- Chleb powinien składać się z wody, mąki, soli i drożdży. Jeśli na etykiecie jest dwadzieścia składników, to coś jest nie tak i taki produkt trzeba po prostu odłożyć na półkę - radzą Aneta Sobczak i Wioleta Siwuch, studentki SGGW.
W audycji wyjaśniamy też, w jaki sposób mleko neutralizuje szkodliwe właściwości kawy i podajemy przepis na zdrowe śniadanie na bazie awokado i sera, które można zabrać do szkoły, pracy lub na uczelnię.
***
Tytuł audycji: Dajesz radę
Prowadzi: Justyna Majchrzak
Goście: Wioleta Siwuch i Aneta Sobczak (Koło Naukowe Żywieniowców i Dietetyków SGGW)
Data emisji: 7.04.2015
Godzina emisji: 12.00
mg/kd