Jan Kuroń o sztuce smakowania życia

Ostatnia aktualizacja: 30.11.2015 07:00
Absolwent Le Cordon Bleu i ekspert kulinarny opowie o swojej książce "Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia".
Kucharz Jan Kuroń podpowie, jak zrobić coś z niczego, a właściwe - jak zrobić coś pysznego z tego. co zostało nam w lodówce
Kucharz Jan Kuroń podpowie, jak zrobić coś z niczego, a właściwe - jak zrobić coś pysznego z tego. co zostało nam w lodówceFoto: Pixabay/sonja_paetow/dom. publiczna

O sobie mówi: "Smakuję życie, gotuję, poszukuję. Lubię ludzi i z nimi chętnie dzielę swoją pasję. Niektórzy twierdzą, że gotowanie mam we krwi... zapewne mają rację". Najstarszy syn znanego kucharza Macieja Kuronia wydał właśnie książkę, w której znajdziemy m.in. informacje jak wykorzystać resztki jedzenia ze swojej lodówki oraz jak planować zakupy, by nie wydawać fortuny.

I o tym porozmawiamy z naszym gościem, Janem Kuroniem.

***

Na "Audycję nr 1" zapraszamy we wtorek (1.12) w godz. 6.00-9.00. Program prowadzą Michał Migała i Mariusz Infulecki.

kul

Czytaj także

Kuchnia po męsku, czyli "Gotowanie z pasją"

Ostatnia aktualizacja: 15.05.2015 20:00
W niedzielę studio Czwórki odwiedzi dwóch mężczyzn, którzy uwielbiają "stać przy garach" i o gotowaniu wiedzą prawie wszystko.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Przejdź na weganizm i zostań… sportowcem!

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2015 18:08
Strąk Man, czyli Adam Sułowski, weganin, który niedawno startował w podwójnym Ironmanie udowadnia, że mięso nie jest nam niezbędne, by żyć na sportowo.
rozwiń zwiń