Smakowite historie Dominiki Wójciak

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2015 12:00
Zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef, Dominika Wójciak, opowie w Czwórce o tym, jak zmieniło się jej życie po wygraniu show.
Kulinarne opowieści to 84 przepisów na pyszne dania, słodkie i wytrawne, które można przygotować z dostępnych produktów
"Kulinarne opowieści" to 84 przepisów na pyszne dania, słodkie i wytrawne, które można przygotować z dostępnych produktówFoto: mat. promocyjne

Niedawno wydała książkę "Kulinarne opowieści". Zaprezentowała w niej 84 przepisy na pyszne dania, słodkie i wytrawne, które można przygotować z dostępnych produktów.
Dominika Wójciak – autorka bloga "Kulinarne Bezdroża". Z zawodu geodeta, z zamiłowania gotująca podróżniczka. Potrafi przejść nawet dwieście kilometrów himalajskimi szlakami, kosztując po drodze lokalnych smakołyków. Zbiera kulinarne doświadczenia i gromadzi egzotyczne przyprawy. Swoje rodzinne Podhale uważa za jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.
***

Audycja "Stacja Kultura" w środę (21.01) w godzinach 10.00 - 11.00. Program poprowadzi Katarzyna Dydo.

ac

Czytaj także

Tyjemy nie dlatego, że dużo jemy, ale od produktów złej jakości

Ostatnia aktualizacja: 27.06.2014 17:00
Jeszcze kilkanaście lat temu nie zwracaliśmy uwagi na to, co jemy. Królowała dieta mięsna i hasła "Cukier krzepi", albo "Pij mleko, będziesz wielki". Produkty żywieniowe miały być po prostu tanie i smaczne. Dziś mówimy, że cukier to biała śmierć, a mleko zakwasza organizm. Odżywiamy się coraz bardziej świadomie, a jedzenie staje się nierzadko przedmiotem burzliwych dyskusji.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Motyw kulinarny w komiksach to rzadkość

Ostatnia aktualizacja: 26.09.2014 14:00
Motyw jedzenia często pojawia się w wielu produkcjach filmowych i książkach. Natomiast jeśli chodzi o komiksy, to trzeba się nieźle naszukać, aby znaleźć taki, w którym scenarzyści umieścili wątek potraw.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Marta Dymek i jej wegańskie Boże Narodzenie

Ostatnia aktualizacja: 23.12.2014 11:50
Marta Dymek zaryzykowała i rzuciła pracę, by w całości poświęcić się prowadzeniu bloga kulinarnego. Dziś wydała książkę "Jadłonomia. Kuchnia roślinna. 100 przepisów nie tylko dla wegan".
rozwiń zwiń