Zaczęło się od blendera. Matka dwójki dzieci miksowała wszystko: zupy, przeciery i soki. Tak zaczęło się jej eksperymentowanie ze składnikami. Co wrzucić do koktajlu, żeby nasze włosy były silne i błyszczące? Jak odzyskać zdrowy kolor skóry? Czy szklanka soku to odpowiedź na senność i zmęczenie? - Najważniejsze, żeby słuchać swojej intuicji. Ona najlepiej podpowie nam czego tak naprawdę potrzebuje nasz organizm. Eksperymentujmy ze smakami i nie zrażajmy się, jeśli na początku coś nam się nie uda - zachęcała autorka książki, dietetyk Agata Ziemnicka-Łaska.
Dlaczego w naszej diecie ważna jest różnorodność? Jak rozmnożyć wartości odżywcze w produktach, które spożywamy? Jak mądrze łączyć smaki, żeby nasz organizm dobrze przyswajał zawarte w nich witaminy i minerały? O tym w nagraniu.
***
Tytuł audycji: Stacja Nauka
Prowadzi: Patryk Kuniszewicz
Gość: Agata Ziemnicka-Łaska (dietetyczka, psycholog, autorka książki "Soki i koktajle w minutę")
Data emisji: 7.05.2018
Godzina emisji: 12.40
ac/kd