- Podczas stosowania diety raw food nie jemy rzeczy, które są obrabiane termicznie, powyżej 47-48 stopni Celsjusza. Już w 48 stopniach zaczynają się rozpadać enzymy trawienne, a przy 57 stopniach część witamin i mikroelementów - wyjaśnia współautorka książki "Dieta Raw Food".
Wegetarianizm. Wolny wybór czy geny?
Dieta witariańska jest świetnym sposobem na oczyszczenie organizmu, genialna do stosowania wiosną, gdy jest ciepło, a wokół mnóstwo świeżych warzyw i owoców. - Raw food jest dla osób, które nie są bardzo wyziębione, nie mają problemów trawiennych - mówi gość Kamila Jasieńskiego.
Zaglądając do książki można spostrzec, że wcale nie musimy rezygnować z pieczywa, zup, pizzy czy spaghetti. Gość Czwórki zdradza też, że można jeść rawfoodowe desery. Na co zwracać uwagę stosując raw food? Co podnosi nasz ogień trawienny? O tym w nagraniu audycji.
***
Tytuł audycji: Pierwsze słyszę
Prowadzi: Kamil Jasieński
Gość: Karolina Szaciłło (współautorka książki "Dieta Raw Food")
Data emisji: 9.05.2018
Godzina emisji: 8.16
pj