Obieżysmak i Kamil Jasieński
Fabrykiewicz tłumaczył, że podróż kulinarną warto dobrze zaplanować i jeszcze przed wylotem znaleźć ciekawe miejsca, restauracje. - Potem, w ferworze zwiedzania łatwo będzie nam je przegapić - mówił bloger. I podkreślał, że warto słuchać rekomendacji znajomych, pytać lokalnych mieszkańców, a poszukiwanie ciekawostek kulinarnych w książkowych przewodnikach to... najgorsze z możliwych rozwiązań. - Kiedyś za radą autora takiego przewodnika poszliśmy do restauracji, by zjeść carpaccio. Na szczęście w restauracji zapytaliśmy wcześniej o cenę i okazało się, że kosztowało ono tam 50 euro za talerz - wspominał w rozmowie z Kamilem Jasieńskim.
W Czwórce Obieżysmak radził, gdzie jeszcze warto szukać wiarygodnych recenzji kulinarnych, opowiadał także o najbardziej spektakularnych "wtopach", jakie zdarzyło się mu przeżyć podczas wojaży. Ttłumaczył, czemu na Kubie spodziewać się możemy fatalnej, a jednocześnie drogiej kuchni, a w USA niewiele może Polaków zaskoczyć, poza tym, że w niektórych miastach podaje się pizzę... zza pancernej szyby.
***
Tytuł audycji: "Pierwsze Słyszę"
Prowadzi: Kamil Jasieński
Gość: Paweł Fabrykiewicz (podróżnik i bloger znany jako Obieżysmak)
Data emisji: 10.10.2016
Godzina emisji: 8.05
kd/kul