- W tej chwili w foodtruckowym menu jest już wszystko. Najbardziej wymyślne potrawy, ale także taco, zapiekanki, sałatki, lody, ciastka, dania wege, pasty i wafle oraz klasyka gatunku, czyli burgery - mówi gość "Stacji Kultura". - To popularny street food, któremu poświęcimy część naszego Festiwalu Foodtrucków. Burgerownie wyrastają, jak grzyby po deszczu, każda chwali się najbardziej soczystym mięsem, chrupiącą bułką i pysznymi dodatkami - postanowiliśmy sprawdzić, kto jest wśród nich mistrzem.
Przeczytaj też: Relacja ze Zlotu Foodtrucków >>>
Plakat festiwalu
Oprócz doznań smakowych każdy, kto pojawił się w pierwszy sierpniowy weekend na Placu Defilad w Warszawie mógł liczyć na dobrą muzykę. Pyszne dźwięki przez dwa dni serwowali m. in. Burn Reynolds, 6T's Club, Sonar Soul + Dominik Chmurski (skrzypce), MCQ, dype, Move Move, wants, Buszkers i Jonkpa (JuNouMi), Weeping Birds.
Żarcie Na Kółkach to pierwszy, jedyny cykliczny i największy w Polsce zjazd mobilnych gastronomii. Drugi sezon działania będzie miał swoje ukoronowanie na wielkim festiwalu pod Pałacem Kultury. Impreza odbędzie się pod patronatem Czwórki.
Na imprezie pojawił się nasz reporter, Kamil Jasieński - posłuchaj jego relacji i poznaj foodtruckową kuchnię... od kuchni.
(kul/mat. prasowe/kd)