Gdzie i co jeść w wielkim mieście?

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2013 10:37
Jakie są obecnie trendy na rynku restauracyjnym w Polsce? Czym się kierujemy wybierając miejsce, w którym jemy? Czy lubimy jadać na mieście? Czy moda kieruje nami bardziej, niż smak?
Gdzie i co jeść w wielkim mieście?
Foto: Glow Images/East News

Czy szukamy miejsc, w których można dobrze zjeść, czy bardziej tych, w których należy "bywać"? Kierujemy się poleceniami w internecie, prasie czy portalach społecznościowych? Czy mamy świadomość płatnych postów na portalach polecających dane miejsca? Gdzie lubimy jeść?

Na te pytania postaramy się odpowiedzieć w poniedziałkowy wieczór, 12 sierpnia, po godz. 23.00 w audycji "Na cztery ręce". Gośćmi będą Anna Dębska z Ogólnopolskiego serwisu informacyjno-kulinarnego gdziezjesc.pl, audytorka restauracji oraz blogerka kulinarna.

A tuż przed godz. 1.00 zapraszamy na reportaż pt. "Dzikie gotowanie" autorstwa Eweliny Karpacz-Oboładze. Bohaterem jest Łukasz Łuczaj, doktor biologii. Kilkanaście lat temu porzucił życie miejskiego naukowca i przeniósł się na wieś. Pasją Łukasza są dzikie rośliny, a także ich kulinarne zastosowanie. Na polanie nieopodal swojego domu organizuje „Dzikie warsztaty kulinarne”. Na warsztatach można nauczyć się rozpoznawać jadalne rośliny i przyrządzać z nich przeróżne potrawy.

Zapraszamy!

Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie kulinaria
Czytaj także

Kurt Scheller: risotto to kulinarne dzieło sztuki

Ostatnia aktualizacja: 21.03.2013 09:00
Na fali popularności kulinarnych talent-show coraz więcej Polaków deklaruje, że zna się na gotowaniu. Czy rzeczywiście wzrosła nasza kulinarna świadomość i czy mamy zadatki na dobrych kucharzy jest - opowiada Kurt Scheller, jeden z najbardziej rozpoznawalnych szefów kuchni w Polsce.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Szef kuchni: mężczyźni gotują impulsywnie, kobiety są bardziej dokładne

Ostatnia aktualizacja: 03.08.2013 19:05
Czy płeć ma wpływ na podejście do gotowania i kto tak naprawdę rządzi dziś w kuchni - odpowiada szef kuchni i pasjonat gotowania Tomasz Woźniak.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Studiuj kulinaria na ASP. Rusza pierwszy w Polsce kierunek "food design"

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2013 09:00
Akademia Sztuk Pięknych w Łodzi to pierwsza uczelnia w Polsce, gdzie można studiować projektowanie kulinariów. Zdaniem rektora uczelni taki kierunek to odpowiedź na światowe trendy.
rozwiń zwiń