Żywność kupię bezpośrednio

Ostatnia aktualizacja: 22.01.2013 09:00
W audycji "Na cztery ręce" sprawdzimy, jak wydawać mniej pieniędzy na dobre jedzenie.

Skąd wiadomo, że jedzenie, które kupujemy, jest dobre? Najlepiej skracać "łańcuchy dystrybucji" - tak robią członkowie różnych kooperatyw spożywczych. Od producentów wspólnie kupują grzyby, sery, soki, chleby, oleje tłoczone na zimno, jabłka, przetwory. Dzięki temu, że robią to grupowo, kupują tanio. 

W audycji "Na cztery ręce" odwiedzą nas pasjonaci dobrej, zdrowej, lokalnej żywności z kooperatyw: Le Targ i Urbanmarket, a ekonomista powie, co składa się na ostateczną cenę towaru w sklepie. Zapraszamy po godzinie 23.00.

 

 


Czytaj także

"Miłość" pozostanie na długo

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2012 13:56
- Pozornie wydawałoby się, że tematem filmu jest miłość, czyli najbardziej eksplorowane, wyczerpane zjawisko i słowo w kinie - mówi Jakub Duszyński o najnowszym obrazie Michaela Hanekego.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Podróże o smaku mrożonej herbaty

Ostatnia aktualizacja: 28.12.2012 18:10
Kiedyś były pocztówki z podróży, teraz wspomnienia z zagranicznych wojaży można zatrzymać w butelkach. Na pomysł, by kolekcjonować smaki z różnych części świata wpadli bohaterowie reportażu Eweliny Karpacz.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Sztuka świadomego milczenia

Ostatnia aktualizacja: 10.01.2013 09:10
Mim na scenie, kino nieme, takie też komiksy. Występy mimów pełne precyzyjnego języka ciała i coraz więcej literatury, w której zamiast liter mamy znaczki i rysunki. Zapraszamy w niezwykłą podróż do świata ciszy.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Szekspirowskie inspiracje w kinie

Ostatnia aktualizacja: 17.01.2013 13:00
W audycji "Na cztery ręce" rozmawialiśmy o twórczości Szekspira, która ma wpływ na współczesne kino.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Zjednoczenie rowerowe

Ostatnia aktualizacja: 19.01.2013 15:00
Na czym polegają rowerowe wyprawy totalne? W audycji "Na cztery ręce" rozmawiamy o jednośladowej pasji.
rozwiń zwiń