Marco Ghia mówił Katarzynie Pruchnickiej m.in. o włoskich faworkach. W przeciwieństwie do tych polskich, tradycyjnych, są one nadziewane, a co za tym idzie, bardziej kaloryczne. Nie tylko ten deser jest idealny na karnawał.
Kucharz opowiadał z prawdziwą pasją o pączkach, które serwowane są na Półwyspie Apenińskim. – W Neapolu mamy takie małe kuleczki, czyli ciasto smażone na głębokim tłuszczu. Potem polewa się je miodem, dzięki czemu robi się na nich przepiękna korona. Wszystko dekoruje się kolorową posypką. Kuleczki nazywane są "małymi diabełkami" – kuszą, aby je zjeść – tłumaczył Marco Ghia.
Zapraszamy do wysłuchania dołączonej audycji, w której włoski kucharz zdradził przepis na przepyszne "małe diabełki".
***
Tytuł audycji: A nuż, widelecProwadzi: Katarzyna PruchnickaGość: Marco Ghia (kucharz)Data emisji: 6.02.2018Godzina emisji: 11.14
kw/mk
Na skróty:
Informacje: Wiadomości| Sport| Gospodarka| thenews.pl| Euranet| IAR| Redakcja Katolicka
Rozrywka i kultura: Muzyka| Kultura| Teatr| Studio Reportażu| Polska Orkiestra Radiowa| Orkiestra Kameralna| Chór Polskiego Radia| Studia nagrań i koncertów| Bilety
Wiedza: Nauka i technologie | Historia | Szkolenia
Programy: Jedynka| Dwójka| Trójka| Czwórka| thenews.pl
Społeczności: Kontakt | Oceń nas!