Okładka książki "Jajko. Znakomite przepisy z jajkiem w roli głównej", Zofia i Katarzyna Pilitowskie
- Piszemy chyba o wszystkich wariacjach na temat jajek. Nie chciałyśmy zamykać tego produktu w żadnych ramach. Pokazujemy, że nadaje się nie tylko na śniadanie - opowiadały w studiu Czwórki.
- Utylitarność jest bardzo ważna w kuchni. Innym produktem, który ma tak wiele zastosowań, jest chyba tylko ziemniak. Jajko pojawia się w kuchniach na każdej szerokości geograficznej - przekonywały.
Ile zastosowań może mieć jajko? Czy można je ukisić? Jak przygotować kanapkę zwaną "bramami raju"? Czy autorki znają sposób na przygotowanie doskonałego jajka w koszulce i ile przepisów na jajko na miękko podają w książce? Co myślą o wegańskich odpowiednikach jajek? Zapraszamy do wysłuchania nagrania.
Odcinamy się od zasady "karty śniadaniowej". Hołdujemy idei, że śniadanie jest dobre o każdej porze Katarzyna Pilitowska
***
Tytuł audycji: Pierwsze słyszę
Prowadzi: Kamil Jasieński
Goście: Zofia i Kasia Pilitowskie (autorki książki o jajkach)
Data emisji: 6.11.2018
Godzina emisji: 8.10
ac/pj