Zwycięstwo soli nad cukrem. Trochę inne ciasta

Ostatnia aktualizacja: 07.07.2016 15:52
W audycji "Droga przez mąkę" porozmawiamy z szefem kuchni Gienem Mientkiewiczem o słonych ciastach regionalnych.
Słone ciasta są popularne nie tylko w Polsce (zdj. ilustracyjne)
Słone ciasta są popularne nie tylko w Polsce (zdj. ilustracyjne)Foto: Dvortygirl/wikimedia/CC BY-SA 3.0

Gość Łukasza Modelskiego opowie o tym, jak te ciasta powstają, z czego się je wyrabia, skąd wzięła sie tradycja wyrobu tych wypieków i jakich rejonów Polski dotyczy.

***

"Drogą przez mąkę" pobrniemy w sobotę (9.07) w godz. 10.00-10.30.

mc/bch

Czytaj także

Wokulski i Casanova sięgają po trunki

Ostatnia aktualizacja: 11.06.2016 14:15
- Starałem się przemieszać literackie oczywistości z tropami mniej oczywistymi – mówił Aleksander Przybylski o swoim "Literackim almanachu alkoholowym", w którym śledzi kontakty bohaterów lektur z mniej lub bardziej mocnymi procentami.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Wszystko, co możesz uprawiać w mieście

Ostatnia aktualizacja: 17.06.2016 12:16
W "Drodze przez mąkę" rozmawialiśmy o kondycji współczesnych miejskich ogrodów i działkowych ogródków.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Książki kucharskie najlepsze są latem

Ostatnia aktualizacja: 01.07.2016 10:00
Co warto czytać w kuchni? W "Drodze przez mąkę" był przegląd książek z przepisami dobrymi, ale i tymi mało strawnymi.
rozwiń zwiń