Co jada się w "Jeżycjadzie"?

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2016 15:23
O kuchni w cyklu powieści Małgorzaty Musierowicz porozmawiamy w "Drodze przez mąkę". Naszym gościem będzie Małgorzata Minta.
Małgorzata Musierowicz, autorka powieści dla dzieci i młodzieży, między innymi popularnego cyklu Jeżycjada
Małgorzata Musierowicz, autorka powieści dla dzieci i młodzieży, między innymi popularnego cyklu "Jeżycjada"Foto: PAP/Leszek Szymański

Która z bohaterek gotuje najlepiej? Jak sytuacja historyczna wpływa na menu w sadze?

***

Na audycję "Droga przez mąkę" zapraszamy w sobotę (8.10) w godz. 10.00-10.30. Program poprowadzi Łukasz Modelski.

bch/mc

Zobacz więcej na temat: kuchnia literatura
Czytaj także

Jan Potocki i hiszpański bigos w wersji islamskiej

Ostatnia aktualizacja: 22.05.2016 17:00
"Rękopis znaleziony w Saragossie" to powieść o jednym daniu hiszpańskim - a właściwie o daniu i deserze - oraz przykład francuskiego wyobrażenia o kuchni południowego sąsiada.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Co się jada w powieściach Tomasza Manna?

Ostatnia aktualizacja: 04.09.2016 09:29
- Motyw kulinariów w twórczości Manna jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, zwłaszcza w konfrontacji z osobą pisarza - przyznała w Dwójce Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń