Naukowa kuchnia na pikniku

Ostatnia aktualizacja: 08.05.2015 18:45
Łukasz Modelski zaprasza na spotkanie z Rafałem Hreczaniukiem – szefem restauracji Tamka 43 w Warszawie. Transmisja z Pikniku Naukowego.
Danie kuchni molekularnej. To rodzaj kuchni wykorzystujący wiedzę naukową na temat gotowania. Celem jest otrzymanie czystych smaków, nietypowymi sposobami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach
Danie kuchni molekularnej. To rodzaj kuchni wykorzystujący wiedzę naukową na temat gotowania. Celem jest otrzymanie czystych smaków, nietypowymi sposobami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniachFoto: Feline DaCat, lic. CC BY-SA 2.0

Porozmawiamy nie tylko o nowej kuchni, lecz także o kuchni przyszłości. A nasz gość przeprowadzi też kilka kulinarno-naukowych eksperymentów

***

Na audycję "Droga przez mąkę" - w sobotę (9.05) w godz. 11.00-12.00  - zaprasza Łukasz Modelski.

mm/mc

Zobacz więcej na temat: gotowanie NAUKA żywność
Czytaj także

Pieczeń uczyniła nas ludźmi

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2012 16:00
Największym wynalazkiem człowieka nie było ani koło, ani procesor, ani nawet radio. Największym wynalazkiem ludzkości było gotowanie. To dzięki niemu jesteśmy tu, gdzie jesteśmy.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Światowy Dzień Zdrowia: jak jeść zdrowo i smacznie?

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2015 14:00
Dzień trzeba zacząć od śniadania, a do kawy zawsze należy dodawać mleka. Dziś Światowy Dzień Zdrowia, dlatego radzimy, jak odpowiednio się odżywiać.
rozwiń zwiń