Nie przez przypadek w drugiej edycji polskiego przewodnika pojawiło się 60% więcej restauracji niż w zeszłorocznej. O kuchni Wojciecha Modesta Amaro przeczytać można w "The New York Timesie", a Jamie Oliver dziękuję Polsce za przyjeżdżających na Wyspy kucharzy.
- To łączy się z setkami nowych odsłon nowoczesnej kuchni polskiej, nawiązywaniem do tradycji, odkrywaniem starych przepisów i zapomnianych przypraw oraz warzyw - wymieniała Justyna Adamczyk.
Czy zatem polska kuchnia stanie się wkrótce tak popularna na świecie, jak peruwiańska czy meksykańska? Do tego niezbędna może okazać się interwencja rządu...
***
Tytuł audycji: Droga przez mąkę
Prowadzi: Łukasz Modelski
Goście: Justyna Adamczyk, Monika Kucia, Tomasz Prange-Barczyński i Mariusz Kapczyński (eksperci kulinarni)
Data emisji: 2.01.2016
Godzina emisji: 12.00
mm/mc