Najważniejsze kulinarne i okołokulinarne książki samego końca 2024 roku

Ostatnia aktualizacja: 12.01.2025 10:47
Zanim jeszcze wyjdą książki z datą 2025 robimy pełen poleceń przegląd wydawnictwa ostatnich dwóch miesięcy roku poprzedniego. 
Książka kucharska to źródło dobrych przepisów
Książka kucharska to źródło dobrych przepisówFoto: Shutterstock/New Africa

O audycji: Autor programu, Łukasz Modelski, będzie omawiać z gośćmi wątki kulinarne w literaturze i w innych sztukach. Ponadto: recenzje książek kucharskich, kulinarnych, kulinarno-podróżniczych etc. Na zakończenie utwór muzyczny z krótkim omówieniem, muzyka wyłącznie klasyczna, jej autorski wybór "pasujący" do głównego dania, czyli tematu kulinarnego omawianego w programie.

Posłuchaj
29:42 PR2 2025_01_12-13-30-07_Droga_przez_mąkę.mp3 Najważniejsze kulinarne i okołokulinarne książki samego końca 2024 roku (Droga przez mąkę/Dwójka)

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 12.01.2025

Godzina emisji: 13.30

dz

Czytaj także

Świąteczna kuchnia. Co je się w różnych częściach kraju i świata?

Ostatnia aktualizacja: 26.12.2024 15:15
Drugi dzień świąt Bożego Narodzenia był tradycyjnie okazją do odwiedzania dalszych krewnych i znajomych. Tego dnia, w niektórych domach je się mniej. - Każdy ma już przesyt i nic specjalnego się nigdy się na ten dzień nie szykowało - przyznaje Adam Chrząstowski. Inaczej sytuacja wygląda jednak we Włoszech.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Dyplomacja kulinarna - które potrawy mogą zostać ambasadorami polskiej kuchni

Ostatnia aktualizacja: 09.01.2025 14:08
Okres polskiej prezydencji w Radzie Unii Europejskiej jest bardzo dobrą okazją do promocji rodzimej kuchni. Wiadomo już, że będą towarzyszyć jej polskie jabłka. Jakie jeszcze potrawy można promować w świecie? O polskiej dyplomacji kulinarnej opowiedziała Magdalena Tomaszewska-Bolałek.
rozwiń zwiń