Kulinarne wycieczki po Warszawie i Krakowie

Ostatnia aktualizacja: 19.08.2014 12:00
O ciekawych przedsięwzięciach "Eat Warsaw" oraz "Eat Cracow" porozmawiamy we wtorkowy wieczór.
Tatar, jedna z potraw, których można skosztować w ramach Eat Warsaw oraz Eat Cracow
Tatar, jedna z potraw, których można skosztować w ramach "Eat Warsaw" oraz "Eat Cracow"Foto: Rainer Zenz, lic. CC (wikipedia)

Jeść czy nie jeść? Kiszone ogórki, tatar czy gołąbki to potrawy, które na pierwszy rzut oka nie zawsze przekonują. Szczególnie zagranicznych turystów, którzy do polskiej kuchni podchodzą z dużym respektem.

Michał i Magda postanowili nieco ich ośmielić i stworzyli "Eat Warsaw" oraz "Eat Cracow" - wycieczki kulinarne po polskich miastach. W ramach spacerów można zwiedzać i smakować. Nie tylko polską kuchnię, ale też alkohol.

Na "Kwadrans bez muzyki" zaprasza Olga Święcicka.

19 sierpnia (wtorek), godz. 22.45-23.00

mm/jp

Czytaj także

Prawdziwy smak tylko w regionie. Zachowajmy nasze dziedzictwo kulinarne

Ostatnia aktualizacja: 19.06.2014 15:30
- Kuchnie regionalne karmią się zasobami lokalnymi, związane są z klimatem i mieszkańcami konkretnego miejsca. Dobrze, że zaczynamy to widzieć i postrzegać jako wartość - mówi w Jedynce dziennikarka i blogerka Monika Kucia.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Obcą kuchnię chwalicie, polskiej nie znacie

Ostatnia aktualizacja: 22.07.2014 18:50
W ostatnich latach, jak grzyby po deszczu, wyrastają nowe bary i restauracje z cudzoziemskim menu. Zachwycamy się sushi, hamburgerami, czy kebabami. Tymczasem polska kuchnia wcale nie jest gorsza. Cudze chwalimy, swego nie znamy!
rozwiń zwiń