Dawid Godziek. Mistrza BMX życie na freestyle'u Dawid Godziek to zawodowy rider BMX, najbardziej utytułowany polski zawodnik freestyle BMX. W Czwórce zdradził, jak doszedł do tego sukcesu i co jeszcze czeka go w najbliższych startach. Zobacz więcej na temat: Mateusz Fusiarz rower hobby STYL ŻYCIA
Joanna Łochowska mistrzynią Europy Joanna Łochowska zdobyła złoty medal mistrzostw Europy w podnoszeniu ciężarów. Polka wygrała rywalizację w kategorii do 55 kilogramów. Zobacz więcej na temat: SPORT
Wyszków. Dlaczego warto odwiedzić to miejsce? Tylko 52 kilometry od Warszawy, wśród sosnowych lasów, nad rzekami Liwiec i Kostrzyń, którego dolina jest obszarem chronionym Natura 2000, znajduje się Wyszków. Zobacz więcej na temat: podróże podróże po Polsce Mateusz Kulik Podróże z Czwórką
Elon Musk, Banksy i carsharing - poranek w Czwórce W programie sprawdzimy m.in., w jaki sposób jeden z najbardziej tajemniczych i cenionych artystów na świecie, czyli Banksy skomentował brexit. Zobacz więcej na temat: technologie motoryzacja
Cafe Macondo. Reportaże z Kolumbii Przeniesiemy się do Ameryki Południowej. W jej północnej części znajduje się Kolumbia - kraj opisany przez Macieja Wesołowskiego. Zobacz więcej na temat: Kolumbia podróże literatura
Sport kontra e-sport. Psycholog: łączy je bardzo wiele - Warto zacząć uświadamiać ludziom, że w e-sporcie, podobnie jak w sporcie, liczy się sfera mentalna, poszukiwanie rywalizacji, pokonywanie własnych drobnych lub większych oporów - mówiła Paulina Nowak, psycholog sportu oraz e-sportu. Zobacz więcej na temat:
Warta czy Czarni? I tak będzie niespodzianka Aluron Virtu Warta Zawiercie zmierzy się dziś z Cerradem Czarnymi Radom w decydującym meczu ćwierćfinału ekstraklasy siatkarzy. Dla obu zespołów obecność w półfinale byłaby niespodziewanym sukcesem. Zobacz więcej na temat: SPORT
Przy wspólnym stole z Mariną Abramović Wielokrotnie zasiadała do stołu. Czasem wyłącznie po to, by wymienić spojrzenie. W "Sztuce jedzenia" rozmawialiśmy o potrawach w pracach Mariny Abramović. Zobacz więcej na temat: Beata Kwiatkowska SZTUKA KULTURA performance kuchnia kulinaria