Muzyka, ciekawostki i historia Polski - Czwórka na majówkę Będzie mnóstwo dobrej muzyki, rozrywka, ale także spora dawka historii Polski, bo przed nami majowe święta. Czwórka rusza więc na majówkę. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria KULTURA literatura hobby zabawa
"Krok po kroku"-reportaż Hanny Bogoryja-Zakrzewskiej Jak osiągnąć to, co się zamierzyło? Zobacz więcej na temat: reportaż kariera
Najbardziej zagrożone pandemią są firmy generujące 25 proc. polskiego PKB Najbardziej zagrożone pandemią sektory gospodarki generują czwartą część polskiego PKB i pracuje w nich 4,2 mln osób. Duża część polskiej gospodarki jest w tej chwili zamrożona - twierdzą eksperci Polskiego Instytutu Ekonomicznego. Zobacz więcej na temat: Koronawirus w Polsce pkb transport hotel GOSPODARKA
Egzaminy na uczelnie, historia Polski i hummus - spędź sobotę z Czwórką Zapraszamy do spędzenia tego dnia z Czwórką. Sprawdziliśmy m.in., jak dostać się na artystyczną uczelnię wyższą. Dowiemy się, kiedy, tak naprawdę, odbył się chrzest Polski i jak smakuje libańska kuchnia. A wieczorem - potężna dawka dobrej muzyki elektronicznej. Zobacz więcej na temat: Czwórka literatura kulinaria KULTURA
Rosną długi hotelarstwa i gastronomii. Wszystko przez koronawirusa Zaległości branży hotelarstwa, gastronomii i cateringu wzrosły na początku kwietnia do 242 mln zł - wynika z danych Krajowego Rejestru Długów. Rekordzista - firma z Rybnika - ma do oddania 3,9 mln zł. KRD spodziewa się gwałtownego przyrostu długów sektora w kwietniu i maju. Zobacz więcej na temat: firma długi hotel
"W jednej chwili" - reportaż Hanny i Adama Bogoryja-Zakrzewskiego Restauratorzy w obliczu pandemii koronawirusa Zobacz więcej na temat: reportaż koronawirus
Restauratorzy w obliczu koronawirusa W styczniu tego roku Katarzyna cieszyła się, że wraz z partnerem kupiła restaurację na warszawskim Wilanowie. W wieku 25 lat została właścicielką drugiego w stolicy punktu gastronomicznego. Zobacz więcej na temat: Trójka Hanna Bogoryja Zakrzewska Adam Bogoryja-Zakrzewski społeczeństwo koronawirus Koronawirus w Polsce
Michał Kolanko: tylko silne państwo może radzić sobie z kryzysem - Nie będzie już trendu na prywatyzację instytucji bo Polacy widzą, że w kryzysie musi działać silne państwo - mówił w Polskim Radiu 24 red Michał Kolanko. Zobacz więcej na temat: POLSKA koronawirus Koronawirus w Polsce społeczeństwo Polskie Radio 24 bezpieczeństwo polityka wybory w Polsce
Pljeskavica - jak smakują Bałkany? Pljeskavica to płaski, grillowany kotlet z mięsa wołowego, wieprzowiny i baraniny. Jest jedną z najpopularniejszych potraw na bałkanach. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria Bałkany gotowanie
Pierwszy raz od lat wzrosła liczba pubów w Wielkiej Brytanii Jak podaje brytyjski urząd statystyczny ONZ, pierwszy raz od ponad 10 lat wzrosła liczba pubów i barów w Wielkiej Brytanii. Liczba tego typu lokali w Zjednoczonym Królestwie wyniosła 39 130. To o 315 więcej niż w 2018 roku. Zobacz więcej na temat: ŚWIAT Wielka Brytania Europa
Zawód: kelner. Jakie kompetencje trzeba posiadać w tej pracy? Pojawiają się jeszcze przed godzinami otwarcia restauracji przygotowując salę do przyjęcia gości. Porządkują stoliki, polerują zastawę sprawdzają czystość pomieszczeń, dbając o komfort gości, których mają obsłużyć. Jak wygląda praca kelnera od kuchni i kto sprawdzi się w niej najlepiej? Zobacz więcej na temat: Czwórka zawody praca praca w życiu praca na własny rachunek zatrudnienie restauracja Dominika Klimek
Kuchnia meksykańska. Taco - z czym to się je? - Jedną z najbardziej popularnych potraw naszej kuchni ulicznej są tacos al pastor. To płaty kukurydziane m.in. z wieprzowiną marynowaną i suszoną papryką, podawane z ananasem - mówiła Isabela Balderas. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria gotowanie Mateusz Kulik
Smak ramenu. Azjatycki klasyk w domowej kuchni Najpierw oszaleliśmy na punkcie kuchni chińskiej, potem była pizza, kebab, sushi i burgery, a teraz wszyscy jedzą ramen. Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie kulinaria hobby Mateusz Kulik STYL ŻYCIA
Agnieszka Kręglicka, czyli mistrzyni smaku - Kuchnia nigdy się nie nudzi, to jest w niej najpiękniejsze - mówi Agnieszka Kręglicka, znana restauratorka i kreatorka smaków. Jakie smaki królują w kuchni naszego gościa? Zobacz więcej na temat: społeczeństwo STYL ŻYCIA jedzenie gotowanie kulinaria Jolanta Fajkowska Agnieszka Kręglicka Barack Obama
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. Kupić, czy zrobić samodzielnie? - "Garmażerka", czyli produkty sprzedawane w opakowaniach i przygotowane od razu do podgrzania i spożycia to jeden z gorszych pomysłów - mówi Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk. Zobacz więcej na temat: Czwórka kulinaria gotowanie Kuba Marcinowicz krokiety
„Weekend za pół ceny” 15-17 marca. Ruszyły zapisy dla firm Ruszyły zapisy dla przedsiębiorców, którzy będą chcieli wziąć udział w szóstej wiosennej edycji akcji „Polska zobacz więcej - weekend za pół ceny" - podała Polska Organizacja Turystyczna. Zobacz więcej na temat: turystyka hotel
Jak kupować ryby, nie szkodząc środowisku i sobie? Jak kupować ryby odpowiedzialnie? - Jeśli wybieramy w sklepach produkty oznaczone z przodu opakowania certyfikatami MSC i ASC, to niebieska i zielona rybka, nie robimy przyrodzie krzywdy - mówi Joanna Ornoch. Zobacz więcej na temat: Czwórka dieta zdrowie finanse Marta Hoppe ryby
Z trzygwiazdkowej restauracji do Warszawy - Trzy lata w takiej restauracji jak Geranium to długo. Średnio, dla tych, którzy pracują na kuchni, jest to rok i przenoszą się gdzie indziej - mówił w Dwójce Norbert Dudziński, certyfikowany sommelier i felietonista "Kultury Liberalnej". Zobacz więcej na temat: Łukasz Modelski alkohol restauracja Warszawa