"Rodzice byli załamani, że chcę iść do gastronomika" - Początki mojej pasji do gotowania były trudne. Gdy powiedziałem rodzicom, że idę do gastronomika, przyjęli to jako fatalną wiadomość. Wybrałem więc technikum elektroniczne i to była męczarnia - mówi Wojciech Modest Amaro. Zobacz więcej na temat: Rafał Porzeziński wiara Sosnowiec dieta gotowanie STYL ŻYCIA Wojciech Modest Amaro
Maciej Blatkiewicz. Trendy w polskiej gastronomii Na co dzień odwiedza restauracje, kawiarnie i opowiada o tym, co go w nich spotkało, lubi kuchnię azjatycką i dobre mięso, swego czasu przygotował ranking najlepszych burgerowni w Poznaniu. Maciej Blatkiewicz opowiadał w Czwórce m.in. o kulinarnych trendach w polskich resatauracjach jeszcze w tym roku. Zobacz więcej na temat: Czwórka STYL ŻYCIA technologie Kamil Jasieński youtube kulinaria
Zakaz handlu w niedziele uderzy w…gastronomię O tym, jak zakaz handlu w niedzielę może wpłynąć na gastronomię i czy właściciele gastronomii w centrach handlowych mają szansę zmienić warunki najmu rozmawiamy z Piotrem Jankowskim, radcą prawnym i autorem bloga "Prawo w gastronomii". Zobacz więcej na temat: handel firma
Portugalia: Lizbona chce być pierwszą stolicą bez głodu Władze Lizbony rozpoczęły akcję służącą likwidacji zjawiska głodu w portugalskiej stolicy. Polega ona na oddawaniu ubogim żywności, której nie udało się sprzedać w restauracjach i sklepach. Zobacz więcej na temat: Lizbona ŚWIAT żywność
Jak kupować i reklamować żywność Produkty spożywcze kupowane w sklepach, na bazarach, straganach, przez internet czy w restauracjach nie zawsze są zgodne z tym, co przedstawiają umieszczone na nich etykiety. O tym, jak kupować i w razie potrzeby reklamować żywność, mówili w programie Pogotowie Konsumenckie Renata Jezierska (Inspekcja Handlowa w Warszawie), Aleksandra Frączek (Federacja Konsumentów) i Jakub Korczak (zawodowy kucharz). Zobacz więcej na temat: jedzenie konsument reklamacja zdrowie
Pierwsze prawo restauracji: nie zadzieraj z kelnerem – Niezbyt dobrze jest podpaść komuś, kto nas karmi – mówił Jakub Milszewski, współautor książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść". Zobacz więcej na temat: Dwójka gotowanie kuchnia kulinaria KULTURA Łukasz Modelski
Gdańska: proces w sprawie publicznego karmienia piersią Zadośćuczynienia w postaci 10 tysięcy złotych domaga się od właściciela sopockiego lokalu kobieta, którą kelner poprosił by karmiła piersią w innym miejscu. Zobacz więcej na temat: Gdańsk macierzyństwo pomorskie sądownictwo