"K" jak kociołek Z piątkowej audycji dowiemy się o pewnym kulinarnym zwyczaju, jaki kultywują mieszkańcy dalekich Chin. Zobacz więcej na temat: chińszczyzna kuchnia chińska kulinaria
Sekret dobrego steku? Kolor i marmurkowanie - Im ciemniejsze mięso, tym lepsze - podpowiada ekspert kuchni amerykańskiej Krzysztof Jabłoński. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
"I" jak imbir W naszej magicznej kuchni porozmawiamy dziś o rozgrzewających właściwościach imbiru. Zobacz więcej na temat: kulinaria warzywa
Prosty przepis na zapiekaną dynię piżmową Dynia, szynka parmeńska, odrobina sera i jajka wystarczą, żeby przygotować prosty i smakowity obiad. Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
"M" jak marmurkowe jajka Tym razem bardzo prosty przepis na to, jak zwykłe jajko zamienić w jajo niezwykłe. Zobacz więcej na temat: kulinaria Smak na tak jajko na twardo
„Ś” jak śliwki i „c” jak ciasto Dziś przygotujemy "najłatwiejsze ciasto w świecie, nic a nic się go nie gniecie". Zobacz więcej na temat: desery kulinaria śliwki
"Cz" jak czarna sałatka Dziś w naszej kuchni, zamiast czerwonych pomidorów, zielonych ogórków i żółtych papryk królują czerń i biel. Zobacz więcej na temat: kulinaria Smak na tak sałatka warzywna sałatki
Majonez bez jajek, czyli "sojonez" Oto przepis, który jest doskonałą alternatywą dla wegan. Czy można zrobić majonez bez jajek? Można! Zobacz więcej na temat: Katarzyna Pruchnicka Trójka
„M” jak muffinki W kolejnej odsłonie "Smak na tak" poznamy prosty przepis na muffinki. Zobacz więcej na temat: ciastka desery kulinaria muffinki
Gorgonzola, awokado, grzanki i... niebiański smak Przed Państwem avocado con queso - danie rozgrzewające, przywracające wiarę w smak, nie tylko dań, ale nawet smak życia i przyjemności zmysłowe. Jest kaloryczne, sycące i gorące... Zobacz więcej na temat: avocado Katarzyna Pruchnicka kulinaria Trójka
"P" jak pesto Fantastyczny dodatek do makaronów, zapiekanek czy zwykłych kanapek. Zobacz więcej na temat: bazylia pesto kulinaria Smak na tak
„R” jak racuchy Dziś przepis Michasi. Sprawdzony, bo często testowała go w domu, z rodzicami i babcią. Zobacz więcej na temat: racuchy desery
"M" jak Mistrz Klepania Kotletów Nie każdy może pochwalić się dyplomem Mistrza Klepania Kotletów. Co należy zrobić, żeby taki dyplom zdobyć? Zobacz więcej na temat:
Sprawdzone sposoby na sos beszamelowy Beszamel to jeden z pięciu francuskich sosów matek, na których opiera się współczesna kuchnia. Sosy wyróżnił XIX-wieczny najsłynniejszy kucharz Francji August Escofier. Zobacz więcej na temat: Francja Katarzyna Pruchnicka kulinaria Trójka
"S" jak Sorbet Jaka jest historia pysznego, orzeźwiającego deseru na bazie owoców? Czy łatwo go zrobić? Zobacz więcej na temat: desery kulinaria owoce sorbet
"K" jak kolorowe kosteczki Dziś proponujemy prosty do przygotowania deser z galaretek owocowych. Zobacz więcej na temat: galaretka owoce Smak na tak
Przepis na polską wersję włoskiej panna cotty - Polska panna cotta wygrywa z włoską przede wszystkim dlatego, że nasza jest bardzo lekka - mówi Tomasz Jakubiak, szef kuchni i autor programów kulinarnych. Zobacz więcej na temat: desery Katarzyna Pruchnicka kulinaria Trójka
„R” jak ratatuj W "Smak na tak" zdradzamy prosty przepis na potrawkę z duszonych warzyw. Zobacz więcej na temat: potrawy dla dzieci warzywa potrawka warzywna ratatouille