Michał Mirlak jest twórcą profilu @zabojcopyszne_mirlak. Przez 8 lat pracy zawodowej pracował w 6 różnych miejscach. Aktualnie zajmuje się głównie tworzeniem contentu z przepisami kulinarnymi. Twórca zdradził, że najbardziej lubi przygotowywać dania kuchni polskiej. Jego celem jest promocja naszych tradycyjnych dań za granicą i określa się jako "specjalista od dań mięsnych". W audycji "Popołudniówa" opowiedział o swoich kuchennych przygotowaniach do świąt.
22:39 CZWORKA Popołudniówa 2024_12_19-15-13-53.mp3 Michał Mirlak radzi jak się kulinarnie przygotować do świąt (Popołudniówa/Czwórka)
- Moim ulubionym daniem świątecznym jest barszcz z uszkami, ale moim popisowym daniem na święta są też bitki wołowe w losie "leśnym". Lubię również swój przepis na śledzie, który bardzo pasuje do mojej filozofii gotowania, według której ubieram polskie produkty w zagraniczne smaki. Na pewno na moim stole świątecznym będzie co najmniej 4 różne rodzaje śledzi - zdradza Michał Marlak.
Kucharz wspomniał również, że już przyszykował wielki gar bigosu, który od paru dni przygotowuje i niedługo trafi do słoików.
Zobacz też:
***
Tytuł audycji: Popołudniówa
Prowadzący: Kamil Jasieński
Gość: Michał Mirlak
Data emisji: 19.12.2024
Godzina emisji: 15.07
gV