Ciemne strony polskiej gastronomii

Ostatnia aktualizacja: 04.08.2015 14:00
Wszechobecne mrożonki, stary tłuszcz, wielokrotnie podgrzewane ziemniaki i ryż - to tylko niektóre z grzeszków restauratorów.
Tłuste mięso, kaloryczne sosy, minimalna ilość warzyw i białe pieczywo - to nie może być przepis na zdrową przekąskę
Tłuste mięso, kaloryczne sosy, minimalna ilość warzyw i białe pieczywo - to nie może być przepis na zdrową przekąskęFoto: Glow Images/East News

To, co dzieje się w kuchniach części restauracji i barów, wywołuje dreszcze. Naszymi gośćmi będą młodzi kelnerzy, którzy opowiedzą o ciemnej stronie gastronomii i wyjawią, w jaki sposób właściciele lokali i kucharze oszukują klientów.

Goście Czwórki opowiedzą też o zwyczajach bywalców restauracji i wyjawią, co sądzą o kulturze biesiadników.

***

Na "Się mówi" zapraszamy w środę (5.08) w godz. 14.00-16.00. Audycję prowadzi Piotr Firan.

mg/kul

Zobacz więcej na temat: Czwórka gotowanie kulinaria
Czytaj także

Światowy Dzień Zdrowia: jak jeść zdrowo i smacznie?

Ostatnia aktualizacja: 07.04.2015 14:00
Dzień trzeba zacząć od śniadania, a do kawy zawsze należy dodawać mleka. Dziś Światowy Dzień Zdrowia, dlatego radzimy, jak odpowiednio się odżywiać.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Marcin Kuc: wciąż nie trafiłem na mój kulinarny Mount Everest

Ostatnia aktualizacja: 07.06.2015 14:19
Jest smakoszem i autorem męskiego bloga kulinarnego "Jaja w kuchni”. Jego zdaniem w gotowaniu chodzi o to, by było szybko, smacznie i konkretnie.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jak działają foodtrucki?

Ostatnia aktualizacja: 07.07.2015 12:38
Skąd właściciele foodtrucków biorą produkty żywieniowe i czy jedzenie, oferowane w tych autach jest zdrowe? O tym w środowe przedpołudnie.
rozwiń zwiń