Jajka vs. krewetki, czyli Święta według youtuberów

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2016 15:15
W przeddzień Wielkanocy sprawdzamy, jak do Świąt przygotowują się gwiazdy polskiego internetu. Okazuje się, że są oni podzieleni na fanów i przeciwników tradycji.
Audio
  • Youtuberzy o tym, jak spędzają Święta (Tędy po trendy/Czwórka)
Czy youtuberzy łączą smykałkę do nowych technologii z zamiłowaniem do tradycji? Nie wszyscy
Czy youtuberzy łączą smykałkę do nowych technologii z zamiłowaniem do tradycji? Nie wszyscy!Foto: Pixabay (Domena publiczna)

Dakann, autor m.in. słynnej serii filmików "Piątek", podczas Świąt stawia na rodzinne spotkania. - Jest malowanie jajek, rozmowy z babcią przy herbatce. Będziemy w tym roku pierwszy raz z żoną przygotowywać potrawy, mamy w planach ciasto czekoladowe i dwa rodzaje jajek - mówi.

Z kolei Marcin Kuc, twórca kanału "Jaja w kuchni", nie przepada za typowo świąteczną, ciężkostrawną kuchnią i podaje przepis na idealne - jego zdaniem - danie: - Majonez ukręcony w domu z połączeniu z pieczonym rostbefem na dobrym chlebie. Jedna taka kanapka i spacer, bez szaleństw i objadania się.

Który youtuber boi się wychodzić na zewnątrz w śmigus-dyngus? Kto od tradycyjnej sałatki z majonezem woli krewetki? I jacy twórcy w Święta będą grali w gry i jeździli na rowerach? Dowiecie się, słuchając nagrania audycji.

***

Tytuł audycji: Tędy po trendy

Prowadzący: Kamil Jasieński

Data emisji: 26.03.2016

Godzina emisji: 9.00

mg/mp

Czytaj także

Wielkanocne ozdoby - zrób je samodzielnie!

Ostatnia aktualizacja: 03.04.2015 12:30
W sklepach można kupić najróżniejsze świąteczne i wiosenne ozdoby, ale samodzielne wykonanie dekoracji sprawi wam dużo radości.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Food Think Tank. "Żeby życie miało smak"

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2016 16:00
Wyprowadzili gotowanie z kuchni na ulicę. Grają "w pomidora", tworzą kulinarne instalacje, wydają gastro-zina. - W jedzeniu jest jeszcze wiele do odkrycia i my zamierzamy to udowodnić - przekonuje ekipa Food Think Tank.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Wielkanocne tradycje w Polsce: serwety, pisanki i... wosk

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2016 13:00
Wielka Sobota to czas święcenia pokarmów, ale także przygotowywania m.in. pisanek. - Do dziś stosuje się metodę pisania na ciemnym jajku, które potem wkłada się do kiszonej kapusty, by skorupka wytraciła barwnik - mówił Tomasz Krajewski, twórca ludowy z Lubelszczyzny.
rozwiń zwiń