Kulturalno-kulinarny sobotni poranek

Ostatnia aktualizacja: 24.04.2015 12:00
Gościem "Tędy po trendy" będzie Monika Brzywczy, redaktor naczelna magazynu "Usta", autorka koncepcji książki "Apetyt na Polskę".
W sobotnim wydaniu Tędy po trendy coś dla siebie znaleźli także miłośnicy dobrej kuchni
W sobotnim wydaniu "Tędy po trendy" coś dla siebie znaleźli także miłośnicy dobrej kuchniFoto: http://pixabay.com/

Przepisy do książki ułożyli młodzi szefowie kuchni i kulinarni eksperci. Witold Iwański, Eliza Mórawska, Michał Gniłka, Marysia Przybyszewska, Grzegorz Łapanowski, Tomasz Trąbski - każdy z kucharzy opowiada o polskiej kuchni ze swojej perspektywy, prezentując jej rożne odmiany: domową, restauracyjną, wegańską, wegetariańską, mięsną.

W audycji zaprosimy was także na najciekawsze imprezy kulturalne tygodnia i zajrzymy do sieci, by wyłowić z niej pikantne lifestyle'owe ciekawostki.

***

Na "Tędy po trendy" zapraszamy w niedzielę (25.04.) w godz. 10.00-12.00. Audycję poprowadzą Aleksandra Jasińska i Kamil Jasiński.

kd/mg

Czytaj także

Koniec kultury winylowej? "Ta epoka nie wróci"

Ostatnia aktualizacja: 07.12.2014 12:00
Wielu melomanów wciąż wybiera utwory "przesiąknięte" szumem winyla, zamiast muzyki w cyfrowej jakości. Czas triumfu czarnych płyt minął jednak bezpowrotnie.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Kulinarne trendy, czyli moda dookoła stołu

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2014 11:20
Kiedyś Polacy zachwycali się kuchnią fusion i sushi. - Kulinarne trendy określają świadomość społeczeństw wysokorozwiniętych - uważa Agnieszką Wojtowicz-Jach
rozwiń zwiń
Czytaj także

Czy istnieje sztuka "po internecie"?

Ostatnia aktualizacja: 11.01.2015 09:00
Nowe media zmieniły postrzeganie rzeczywistości, wpłynęły także na sztukę współczesną oraz na to, jak obcujemy z kulturą.
rozwiń zwiń