Speciality coffee, czyli wszystkie smaki kawy
- Chodzę po mieście i dużo jem, słucham propozycji znajomych i odwiedzam restauracje, które mi polecają - opowiadał Berezowski w Czwórce. Jak tłumaczył, na swoim kanale pokazuje "historie związane z jedzeniem". - Najbardziej interesuje mnie to, co do powiedzenia mają właściciele czy szefowie kuchni - mówił w Czwórce. Wspominał także, skąd wzięła się jego kulinarna pasja. - Swoją pierwszą zupę ugotowałem w wieku 10 lat. To była woda ze wszystkimi przyparawami, jakie znalazłem w domu i smakowała jak "bardzo ostra woda" - opowiadał w Czwórce.
W programie zdradził, jak - od strony technicznej - powstają jego filmy i dlaczego niemal wszystko, co związane z ich produkcją, robi sam. Tłumaczył, czym kieruje się wybierając restauracje, które opisuje na swoim blogu, ale zdradził także, w którym kierunku planuje rozwijać swoją internetową działalność.
***
Tytuł audycji: Tędy po trendy
Prowadzą: Aleksandra Jasińska, Mateusz Kulik
Gość: Michał Berezowski (autor kanału "Food is Good", projektu "Miasto od kuchni")
Data emisji: 16.07.2017
Godzina emisji: 9.20
kd/mz