Wchodząc na bloga kulinarnego rozkoszny.pl można odnieść wrażenie, że jest tworzony bardzo profesjonalnie, a zamieszczone tam przepisy są skierowane do osób, które mają już pewne doświadczenie w kuchni. Michał Korkosz przekonywał, że jest inaczej - Ludzie myślą, że prezentowane przeze mnie propozycje są bardzo trudne. Tymczasem, po wczytaniu się w przepis okazuje się, że większość z nich jest naprawdę prosta - opowiadał.
W tym roku zdobył aż dwie statuetki w konkursie Saveur Blog Awards '17 w kategorii "zdjęcie kulinarne". To pierwszy podwójny zdobywca w historii tego konkursu. Jak początkującemu blogerowi z Rzeszowa udało się zdobyć międzynarodowy rozgłos? Od czego zaczęła się jego przygoda z fotografią i gotowaniem? - Najpierw gotowałem, dopiero później powstał blog. Z biegiem czasu stwierdziłem, że fotografia jest bardzo istotna przy prezentacji przepisów kulinarnych - wyjaśniał.
Czy robienia "dobrych zdjęć jedzenia" można się nauczyć? Bloger przyznaje, że gotowanie i fotografia muszą być pasją - To się po prostu czuje. To nie jest tak, że mam wytyczne jak to zdjęcie powinno wyglądać. Tym fotografia kulinarna moim zdaniem różni się od reszty - fotografię kulinarną trzeba czuć. Trzeba kochać jedzenie i wiedzieć jak wydobyć smak, jak sprawić, że składnik jest widoczny i że na sam widok jest się głodnym.
Michał Korkosz Jeśli twój instagram jest zdominowany przez zdjęcia jedzenia i oglądasz je codziennie, to z biegiem czasu będziesz wiedział jak powinno wyglądać idealne zdjęcie kulinarne
Skąd wzięła się pasja blogera do gotowania i fotografii kulinarnej? Jak powinno wyglądać doskonałe zdjęcia kulinarne? Tego dowiecie się z nagrania audycji.
Michał Korkosz bloger, fotograf, zdobywca dwóch statuetek w konkursie Saveur Blog Awards '17
***
Tytuł audycji: Pierwsze słyszę
Prowadzący: Kamil Jasieński
Gość: Michał Korkosz bloger kulinarny, fotograf, zdobywca dwóch statuetek w konkursie Saveur Blog Awards '17
Data emisji: 18.10.2017
Godzina emisji: 8.14
ac