Polskie Radio Dzieciom

Marynowane grzybki

Ostatnia aktualizacja: 22.09.2019 16:01
Sezon na zbieranie grzybów w pełni. Marynowanie to jeden ze sposobów na to, aby korzystać z ich smaku długo po sezonie. Jak zrobić smakowite, marynowane grzyby?
Audio
mat. ilustarcyjne
mat. ilustarcyjneFoto: pixabay.com

Przyrządzamy potrawy, dowiadujemy się o pochodzeniu niektórych składników, poznajemy historie poszczególnych dań, a na deser uczymy się zasad savoir vivre. W każdą niedzielę o godz. 15.00, do stołu zaprasza Marta Powałowska.

Data emisji: 22.09.2019

Zobacz także
Czytaj także

Szkoła na widelcu

Ostatnia aktualizacja: 01.09.2019 16:01
Czy mamy wpływ na to, co jedzą nasze dzieci? Jak sprawić by chciały zjeść w szkole zdrowe drugie śniadanie? I czy maluchy powinny pomagać nam w kuchni?
rozwiń zwiń
Czytaj także

Sałatka z jarmużem i dynią

Ostatnia aktualizacja: 08.09.2019 16:01
Ciemnozielony jarmuż i pomarańczowa dynia, a do tego czerwone suszone pomidory.. Jak bedzie smakowało takie kolorowe połączenie.
rozwiń zwiń