Jedynka
Marta Grzymkowska
18.05.2016
Pieprz, sól i trotyl. Polityczna kuchnia Cezarego Gmyza
Na półkach księgarń pojawiła się książka "Co nam Gmyz zgotował. Przepisy ze szczyptą trotylu". Publikacja powstała na podstawie programu telewizyjnego "Kuchnia polska", do którego dziennikarz śledczy zapraszał polityków od lewa do prawa.
Posłuchaj
-
Cezary Gmyz o swojej książce "Co nam Gmyz zgotował. Przepisy ze szczyptą trotylu" (Cztery pory roku/Jedynka)
Czytaj także
Wszystko po to, żeby pokłócić się na tematy polityczne, a pogodzić nad wspólnie przyrządzoną potrawą. - Jestem fascynatem tego, co się w Polsce dzieje, zawód dziennikarza u nas jest o wiele ciekawszy niż w większości krajów świata. W programie postanowiłem połączyć moje dwie pasje - politykę z gotowaniem - mówi Cezary Gmyz.
Kto lepiej radzi sobie w kuchni - kobiety czy mężczyźni? Czy to prawda, że prezydent Andrzej Duda słabo gotuje? Czym Paweł Kukiz przeraził realizatorów programu? Co przyrządził Antoni Macierewicz? O tym wszystkim opowiada gość audycji.
***
Tytuł audycji: "Cztery Pory Roku"
Prowadzi: Roman Czejarek
Gość: Cezary Gmyz (dziennikarz, publicysta)
Data emisji: 18.05.2016
Godzina emisji: 9.17
mg/tj