Logo Polskiego Radia
POSŁUCHAJ
Czwórka
Ula Kaczyńska 27.08.2017

Kebson testuje kebaby. O sekretach arabskiego dania

- Dobry kebab to duży kebab. I ostry. A jego sekret tkwi w mięsie - mówi Adam Seliga, autor kanału "Kebson TV - testuje kebaby".
Posłuchaj
  • Gdzie w Polsce serwują najlepsze kebaby i w czym tkwi sekret tego dania? (Tędy po trendy/Czwórka)
Czytaj także

Czytaj także
turcja 1200.jpg
Turcja - kraj, który odkrywa się wszystkimi zmysłami

Najpierw swojemu ulubionemu daniu poświęcił profil na portalu społecznościowym, potem "odpalł" kanał na YouTube. - Na razie wszystkim zajmuje się sam, ale na zdjęcia jeżdżę ze znajomymi, bo zależy mi, żeby moje filmiki miały fajny klimat - opowiada gość Czwórki. W przyszłości Adam Seliga chciałby współpracować z innymi youtuberami oraz pojechać do Turcji. Nam podpowiada, gdzie w Polsce znajdziemy najlepsze kebaby i jak smakuje hipsterski kebab w Berlinie. Tłumaczy także, w jaki sposób Włosi zmodyfikowali przepis na to arabskie danie.

***

Tytuł audycji: Tędy po trendy

Prowadzi: Mateusz Kulik

Gość: Adam Seliga (kanał "Kebson TV - testuje kebaby")

Data emisji: 27.08.2017

Godzina emisji: 9.16

kul