Kuchenne półki pełne dobrych książek

Ostatnia aktualizacja: 08.04.2016 12:00
Od przepisów z jadalnymi kwiatami po podstawy kuchni polskiej dla obcokrajowców. W "Drodze przez mąkę" porozmawiamy o książkach.
Książki kucharskie i inne publikacje kulinarne ucieszą nie tylko podniebienia
Książki kucharskie i inne publikacje kulinarne ucieszą nie tylko podniebieniaFoto: Skitterphoto/pixabay/CC0 Public Domain

Wraz z Małgorzatą Mintą, dziennikarką i blogerką kulinarną, przedstawimy i ocenimy kulinarne nowości wydawnicze.

***

Na audycję "Droga przez mąkę" zaprasza - w sobotę (9.04) w godz. 12.00-12.30 - Łukasz Modelski.

jp/mm

Czytaj także

Houellebecq. Koniec świata i dobre jedzenie

Ostatnia aktualizacja: 11.11.2015 14:30
- Wyjeżdżając na francuską prowincję, bohater powieści "Uległość" Houellebecqa bierze zapas batonów proteinowych i kawę rozpuszczalną, bo nie spodziewa się, że spotka go tam coś smacznego - mówiła w Dwójce Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Jedzeniowe hity kuchni science fiction

Ostatnia aktualizacja: 14.03.2016 13:00
- Pewne pomysły, które pojawiały się w filmach fantastycznych, są już obecne w naszych doświadczeniach żywnościowych - mówił w Dwójce Paweł Brylski, autor bloga Nowa Kuchnia Warszawska.
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Cmentarz w Pradze" Umberta Eco - erupcja kulinarna i spiskowe teorie

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2016 12:00
– Jedzenie w niesłychanej obfitości i wyrafinowane jest tym elementem, który ma uczłowieczyć postać głównego bohatera, skądinąd odrażającą – opowiadała o powieści Umberta Eco "Cmentarz w Pradze" Wanda Klenczon.
rozwiń zwiń