Smakołyki z Tyrolu Południowego

Ostatnia aktualizacja: 12.08.2016 11:50
Czym się zajadają mieszkańcy północnego regionu Włoch? O tym porozmawiamy w audycji "Droga przez mąkę".
Tradycyjne śniadanie w Tyrolu Południowym
Tradycyjne śniadanie w Tyrolu PołudniowymFoto: Johann Jaritz, CC-BY-SA-3.0; Wikimedia Commons

Naszymi gośćmi będą Anna Janowska - dziennikarka i podróżniczka, a także mistrzowie kuchni tego regionu: Norbert Niederkofler i Matteo Mettulio.

***

Na audycję "Droga przez mąkę" zapraszamy w sobotę (13.08) w godz. 10.00-10.30. Program poprowadzi Łukasz Modelski.

bch/jp

Czytaj także

Kulinarna warstwa "Alicji w Krainie Czarów"

Ostatnia aktualizacja: 28.05.2016 13:00
- Czasy wiktoriańskiej Anglii to czasy głodu. Nie bez powodu wszystkie przygody Alicji krążą wokół jedzenia - zauważała w Dwójce Małgorzata Seruga.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Szalone małże płyną do Polski. Smaki prosto z Chile

Ostatnia aktualizacja: 24.07.2016 12:00
- Oczywiście wino, owoce morza, owoce suszone. Ale są też produkty mniej oczywiste - wyliczała Katarzyna Kaźmierska z Ambasady Republiki Chile w Warszawie, opowiadając o kuchni chilijskiej.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Pierwsze prawo restauracji: nie zadzieraj z kelnerem

Ostatnia aktualizacja: 07.08.2016 14:00
– Niezbyt dobrze jest podpaść komuś, kto nas karmi – mówił Jakub Milszewski, współautor książki "Gastrobanda. Wszystko, co powinieneś wiedzieć zanim wyjdziesz coś zjeść".
rozwiń zwiń