- Ta książka jest pewnego rodzaju odyseją warszawską, czyli podróżą przez miasto. Mojego bohatera pozbawiłem pieniędzy i telefonu właśnie po to, żeby wygonić go z mieszkania. Rusza skacowany, zmęczony, żeby szukać znajomych, którzy mu pomogą - mówił Krzysztof Varga.
Analizuje kulinarne upodobania Polaków, autor książki zauważył, że po krótkiej fascynacji kuchniami świata wrócilismy do flaków, tatara i nóżek w galarecie. Zdradził też, które słynne warszawskie lokale można odnależć w jego książce i przyznał, że zakończenie jego książki jest do tego stopnia niejednoznacze, że on sam nie jest pewien, jak potoczyła się historia głównego bohatera.
***
Tytuł audycji: "Droga przez mąkę"
Prowadzi: Łukasz Modelski
Gość: Krzysztof Varga (pisarz)
Data emisji: 16.05.2015
Godzina emisji: 11.30
mg/mc