Śledzie nie tylko na Boże Narodzenie

Ostatnia aktualizacja: 14.03.2021 12:00
Tematem audycji "Droga przez mąkę" Łukasza Modelskiego były śledzie.
Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjneFoto: Shutterstock/Irenepic84

Posłuchaj
27:51 [ PR2]PR2 (mp3) 14 marzec 2021 11_01_36_Droga_przez_make.mp3 Rozmowa o śledziach (Droga przez mąkę/Dwójka)

 

O śledziach rozmawialiśmy z Gieno Mientkiewiczem - dziennikarzem kulinarnym.


***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadził: Łukasz Modelski

Data emisji: 14.03.2021

Godzina emisji: 11.00​


Czytaj także

Przepisy na staropolskie dania z ryb

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2018 20:46
Gościem audycji był prof. Jarosław Dumanowski - historyk, szef Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu im. M. Kopernika w Toruniu.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Świadomy wybór wigilijnej ryby

Ostatnia aktualizacja: 13.12.2018 11:45
Wigilia to wyjątkowa kolacja, podczas której na stole królują ryby. Jest karp, różnego rodzaju śledzie, dorsz w rybie po grecku. Warto pamiętać, że wszystkich tych ryb może zabraknąć.
rozwiń zwiń