Przepisy na staropolskie dania z ryb

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2018 20:46
Gościem audycji był prof. Jarosław Dumanowski - historyk, szef Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu im. M. Kopernika w Toruniu.
Audio
  • Przepisy na staropolskie dania z ryb (Droga przez mąkę/Dwójka)
zdj. ilustracyjne
zdj. ilustracyjneFoto: Wiktory/Shutterstock.com

***

Tytuł audycji: Droga przez mąkę 

Prowadzi: Łukasz Modelski

Gość: prof. Jarosław Dumanowski (Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na Wydziale Nauk Historycznych Uniwersytetu im. M. Kopernika w Toruniu)

Data emisji: 12.05.2018

Godzina emisji: 12.00

pg

Czytaj także

Pizza, czyli rewolucja w kuchni pod strzechą

Ostatnia aktualizacja: 23.04.2018 12:38
- Myhrvold wywołał ferment, który przyniósł efekt będący dziś dla nas czymś oczywistym. To on wylansował używanie arkusza blachy w domowej kuchni jako podkładu do pieczenia pizzy. Przedtem był to kamień – mówił w Dwójce Grzegorz Łucki.
rozwiń zwiń
Czytaj także

"Hamburger nie może zejść z kulinarnej sceny"

Ostatnia aktualizacja: 27.04.2018 15:17
- Powodem, dla którego warto czasem zjeść bułkę z mięsem jest urozmaicenie jadłospisu. To może być dobre i zdrowe jedzenie jeśli tylko użyjemy do jego przygotowania zdrowych produktów – mówił w Dwójce Paweł Łukasik.
rozwiń zwiń
Czytaj także

Spotkanie z księciem kuchni peruwiańskiej

Ostatnia aktualizacja: 06.05.2018 14:29
Od kilku lat w kulinarnych kręgach mówi się, że kuchnia z Peru jest w natarciu i przyszłość należy do niej. O to, czym mogą się pochwalić kucharze z tego kraju opowiadał Mitsuharu Tsumura,  jednego z najlepszych peruwiańskich szefów kuchni.
rozwiń zwiń