Smaczny las. Zbieraj bezpieczne zioła - te, które znasz Piotr Ciemny od lat zafascynowany jest skarbami lasu i ich kulinarnym wykorzystaniem - broni dobrego imienia chwastów, podpowiada, jak wykorzystać je w kuchni, żeby zyskała nowy smak. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński zioła las chwasty kuchnia kulinaria jedzenie
Czosnek niedźwiedzi celebrytą wśród chwastów. Jak zbierać dzikie rośliny? Pierwsze dni wiosny to najlepszy czas dla fanów dzikich roślin. Natura budzi się do życia, a wraz z nią wracają dzikie nowalijki. Warto nauczyć się dobrze je rozpoznawać i cieszyć się smakiem: czosnku niedźwiedziego, pędów chmielu, pokrzywy, czy nawet igiełek modrzewia, kwiatostanów klonu czy kwiatów forsycji. Zobacz więcej na temat: Czwórka Kamil Jasieński rośliny przyroda przyrodnik natura zdrowie STYL ŻYCIA Katarzyna Banaś chwasty