Skąd wzięła się nazwa fasolka po bretońsku? - Gotuję fasolę z odrobiną cukru i solę intensywnie dopiero pod koniec gotowania. Dodaję szałwię, rozmaryn i czosnek, a gdy jest miękki i odcedzony dolewam oliwę. Fasola staje się wtedy włoska i można ją zjadać po ziarenku jak cukierki - poleca Agnieszka Kręglicka. Zobacz więcej na temat: Trójka Agnieszka Kręglicka Katarzyna Pruchnicka fasolka szparagowa warzywa dieta STYL ŻYCIA
Mówią weki albo Przeboje Wekowanych Potraw! Marek Niedźwiecki postanowił rozszerzyć formułę "Listy" i podjął się poprowadzenia pierwszego w historii notowania słoikowego! Na pierwszym, od lat niezagrożonym, miejscu znalazł się... Zobacz więcej na temat: dominika Kuba ogórki PKP
Warto mieć puszki na wypadek Armagedonu Jesteście gotowi na ogólnoświatowy kataklizm? Jeśli nie, to zostało wam już niewiele czasu. W Czwórce podpowiadaliśmy, jak przeistoczyć swój dom w schron z prawdziwego zdarzenia. Zobacz więcej na temat: POLSKA pasztet
W krainie troli i diabłów morskich Dla druidów Bretania była Jerozolimą i Mekką. To kraina legend i paskudnie złośliwych troli. I oczywiście - nie znają tam fasolki po bretońsku. Zobacz więcej na temat: boczek Bretania gotowanie Jerozolima Marek Brzeziński naleśniki